BeLive

Een project waar wij met trots op terugkijken is BeLive. We hebben de optimalisatie doorgevoerd van een platform dat bedrijven in de evenementenscene verbindt met jongeren die graag de handen uit de mouwen steken. We vertellen je hier graag hoe OMCBase dit project heeft aangepakt.

– Meer aanmeldingen genereren!

Wij willen graag meer aanmeldingen genereren van mensen die ons willen helpen met zaken omtrent festivals.” Maarten van de Kerkhof, initiatiefnemer van het platform, wist dat er potentie zit in deze online spil tussen techniekleveranciers en hulpkrachten. Maarten kwam bij OMCBase binnen met de vraag of wij een optimalisatie konden doorvoeren voor de website.

 

– Wat is er veranderd?

Tijdens de optimalisatie is er een verdieping aangebracht in wie en wat BeLive is. Het onderwerp “Werken bij BeLive” is bij de optimalisatie gespecificeerd op Vakantiewerk of Carrière. Er kan nu direct worden doorgeklikt op beide opties, zodat werkzoekenden direct contact kunnen opnemen. Zij worden hierbij gekoppeld aan grote partners in de evenementenbranche: denk aan Ampco Flashlight, LOC7000 of Mojo.

 

– Doelgroep bereiken

De focusdoelgroep bevat veelal jongeren. Om deze effectief te bereiken, is goede content gecreëerd die sterk overeenkomt met de verwachtingen van de jongeren. Via videocontent (deze doelgroep voelt zich meer thuis in beeld dan in tekst) hebben we de doelgroep met de doelgroep laten praten: op locatie leggen jongeren die al werkzaam zijn bij een evenement uit waarom zij het zo mooi vinden om dit werk te doen en waarom de sollicitant dit ook zeker moet gaan doen. Ook spreekt de jonge en moderne nieuwe uitstraling van de website de doelgroep aan. Deze doelgroep komt voornamelijk via-via (erg populair in de evenementenwereld) en via social media op het nieuwe platform terecht.

 

– Resultaten en de toekomst

Direct in de eerste week na de optimalisatie kreeg het platform al ruim 40 aanmeldingen binnen van jongeren die stonden te popelen om aan de slag te gaan in de evenementenbranche. Dit was een fantastische head start voor het platform. Door jongeren met jongeren te blijven verbinden (via social media, via scholen en uiteraard via evenementen) is de toekomst gericht op het blijven genereren van nieuwe aanwas die een handje wil helpen bij de evenementen. OMCBase heeft samen met Maarten van de Kerkhof de eerste steen gelegd voor een vruchtbare en continue samenwerking tussen vraag (jongeren) en aanbod (bedrijven in de evenementensector).

OMCBase is een jong, dynamisch en zeer “to the point” bedrijf.

Hun visie met het customer journeymodel maakt dat je snel en zorgvuldig tot een gedegen en professioneel plan komt.

Het team geeft je echt het gevoel dat ze er voor je bedrijf zijn maar vooral, er ook voor staan!

Realistische doelstellingen, heldere formuleringen en een efficiënte werkwijze maakt dat OMCBase een perfecte partner is voor BeLive.

Maarten van de Kerkhof

Initiatiefnemer, BeLive.work

V.l.n.r.: Emma Veldhuis, Maarten van de Kerkhof en Yaël Sigger.

Een greep uit de diensten die wij hebben toegepast in het project van BeLive

(Online) strategie

Contentmarketing

De doelgroep verbinden met de doelgroep, dat was de gedachte achter de contentmarketing. Door aantrekkelijke videocontent krijgt de werkzoekende een idee hoe het er bij de huidige werknemers aan toe gaat. Dit bevestigt de vraag van de werkzoekende en zal resulteren in een hoger aantal aanvragen.

(Online) strategie

Conversie-optimalisatie

Het platform heeft een make-over gekregen en is nu doelgroep-proof. Met een moderne uitstraling en een duidelijke navigatie komt de werkzoekende snel op de plaats waar deze wil belanden. Resultaat: minder afhakers en meer aanmeldingen.

(Online) strategie

(Online) marketingstrategie

Samen met Maarten van de Kerkhof is gekeken naar de meest passende strategie om dit platform soepel te laten blijven doorlopen. Hoewel in de evenementenbranche ‘via-via’ een hele populaire communicatietechniek is (vandaar ook dat we doelgroep met doelgroep laten praten), is social media ook een sterk middel. Door de grote sociale kanalen van de platform-partners krijgen meer en meer mensen te horen van de mogelijkheid om bij BeLive te werken.

Ook je online fundament bouwen of verstevigen?

  Bel mijMail mijApp mij

  info@omcbase.nl      |      06 163 698 04

  Onze werkwijze

  Samen inventariseren

  Een voorstel ontvangen

  Campagne starten

  Behaal jouw (online) doelen