06-16369804 info@omcbase.nl

Concurrentie analyse

Weet hoe je concurrent het online doet!

Concurrentie analyse

Veel bedrijven en organisaties vragen zich continue af hoe concurrenten zich bewegen. Zijn ze met een inhaalslag bezig of zitten ze juist stil? Welke kanalen en middelen zetten zij eigenlijk in? En welke budgetten zullen zij hiervoor hebben? Door een goede concurrentie analyse uit te voeren kun jij jouw bedrijfspositie verbeteren.

Een concurrentieanalyse kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Wij zullen een concurrentie analyse maken op basis van online data. Samen screenen we de online marketing kanalen en middelen die jouw concurrenten inzetten. Vervolgens zullen we deze data samenvoegen en KPI’s opstellen. Op basis van deze KPI’s kunnen zullen we een benchmark creëren en kijken hoe jouw business er voor staat ten opzichte van jouw concurrenten.

Een concurrentie analyse geeft inzicht!

Welke inzichten kun je verkrijgen met het maken van een concurrentie analyse? Onderstaand een uitleg.

  • Doelstellingen en strategie van jouw concurrent; hier verkrijg je meer informatie over de online marketing doelstellingen van jouw concurrent. Zo wordt duidelijk met welke producten of diensten zij zich willen profileren. Maar bijvoorbeeld ook welke kanalen en middelen jouw concurrent inzet om de doelgroep te bereiken.
  • Zwakke- en sterke punten van de concurrentie; hier kunnen heel verschillende conclusies uit getrokken worden. Hebben jouw concurrenten bijvoorbeeld een mooi samenhangend geheel in hun online marketing & communicatie of focussen ze zich op één of twee kanalen? Raken zij alle touchpoints in de customer journey met hun content of is dit juist niet volledig? Door een concurrentie analyse uit te voeren kun je conclusies trekken om zelf een optimale online marketing & communicatie strategie te ontwikkelen.

1. Samen inventariseren

2. Een voorstel ontvangen

3. Start concurrentie analyse

Het succes van onze klanten voelt als een succes voor onszelf. Het OMCBase team zet zich altijd 100% in om van uw campagne een succes te maken. Realistische doelstellingen, zuivere communicatie en goed projectmanagement zijn hier de sleutel tot succes. Wil je  meer informatie of samen inventariseren hoe we van jouw campagne een succes kunnen maken? Neem dan contact met ons op!

Yaël Sigger

Owner | Strateeg

Klantbeoordelingen

We vragen onze klanten regelmatig om ons te beoordelen. Dit doen we zodat we kunnen zorgen dat ons werk altijd van goede kwaliteit blijft. Onderstaand lees je hoe onze huidige klanten de samenwerking met OMCBase ervaren.

Momenteel een fijne samenwerking in het uitdenken en meten van een strategie. Erg transparant in het complete verloop van intake tot periodieke opleveringen. Yaël is een sterke sparringspartner, die communicatie vanuit verschillende invalshoeken kan benaderen.
Job Klinkhamer
Job Klinkhamer
20:49 21 Aug 18
We werken op het moment een aantal maanden samen met Yaël naar volle tevredenheid. De strategische aanpak gecombineerd met de hands on mentaliteit is voor ons een groot succes. Google zag al snel in dat onze website een verbeterslag had gemaakt en blijft dagelijks plussen in de ranking. Yaël denkt met je mee alsof het zijn eigen bedrijf is, schetst reële verwachtingen en maakt ze waar! Wij zijn super tevreden en raden je Yaël van harte aan (al hopen we wel dat hij genoeg tijd over houdt voor ons 😉 )
Martien Iris
Martien Iris
19:30 19 Nov 18
Hartelijk dank aan Yaël Sigger!Eerlijk en behulpzaam!Zijn advies heeft me op weg geholpen waar ik het even niet zag zitten om werknemers te werven voor onze business. Ook advies gekregen ivm onze website. Wat mij betreft een aanrader! 👍
Yasmina Yas
Yasmina Yas
12:57 07 Dec 18
Goede samenwerking met OMCBase voor online promotie. To the point, zeer gerichte aanpak!
Matthijs Brummel
Matthijs Brummel
06:50 22 Oct 18

Mail, app of bel mij terug

* Kies zelf hoe je met ons in contact wil komen