AVB Accountants

Van saai accountantskantoor naar aantrekkelijk werkgever

Van accountantsbureau naar ondernemershuis

“Een website die qua techniek, content en ontwerp past bij deze tijd en een positionering die beter past bij wie we zijn als bedrijf,” was de wens die Désiré van Oudenallen en Maaike ter Bille van AVB Accountants aanleiding gaf om met OMCBase om de tafel te gaan zitten. De huidige website was verouderd en de unieke eigenschappen waarmee het bedrijf zich onderscheidt van haar concurrentie kwamen in de huidige positionering niet naar voren.

Als zakelijke dienstverlener op financieel, juridisch en administratief gebied is AVB Accountants vrij uniek. Er heerst een informele sfeer en medewerkers die in pak op het werk verschijnen zullen erg raar aangekeken worden. De ruimte binnen het bedrijf om lekker jezelf te zijn en de sterke no-nonsense mentaliteit die er heerst passen goed bij één van de branches waarin AVB Accountants veel actief is, namelijk de evenementenbranche. AVB Accountants en OMCBase kenden elkaar al goed doordat we af en toe voor dezelfde opdrachtgevers in deze sector werken. Deze samenwerking was voor ons beiden dan ook een logische keuze.

Het traject met OMCBase begon bij het updaten van de positionering. AVB Accountants positioneerde zich destijds nog sterk als accountantsbureau, terwijl het bedrijf zichzelf hiermee tekort doet. Naast accountancy ondersteunt AVB Accountants namelijk ook op het gebied van belasting, financiële administratie, salarisverwerking en juridische zaken. Omdat AVB Accountants daarmee voorziet in een groot deel van de diensten waar vrijwel ieder bedrijf uiteindelijk behoefte aan heeft, besloten we samen om AVB Accountants te herpositioneren als ondernemershuis.

Web development, copywriting en fotografie

De vernieuwde positionering vormde vervolgens de basis van waaruit we met de nieuwe website aan de slag konden gaan. Dit proces heeft OMCBase van het begin tot eind volledig begeleid en in eigen beheer uitgevoerd. Dit begon met het uitdenken van de strategie, waarbij AVB Accountants veel betrokken werd. Tijdens de strategische sessies hebben we steeds voorbeelden doorgenomen. Wat AVB Accountants goed vond aan deze voorbeelden, zowel qua uiterlijk als structuur, is vervolgens samengekomen in het plan voor hun eigen, geheel nieuwe website.

Terwijl onze webdevelopers zich bogen over het ontwerpen en vervolgens bouwen van de website, ging een ander deel van ons team aan de slag met de benodigde content. De huidige teksten werden waar mogelijk herzien en waar nodig herschreven om ze de personal touch en moderne uitstraling te geven die past bij de nieuwe positionering. De resultaten van zoekwoordanalyses voor de belangrijkste pagina’s kwamen hier uiteraard in terug.

Om de persoonlijke betrokkenheid van het team van AVB Accountants sterker naar voren te laten komen, is het gehele team langsgekomen bij de eigen fotostudio van OMCBase. Daarnaast maakten we sfeerbeelden op locatie, bestaande uit foto’s van het team aan het werk en dronefoto’s van het pand zelf. Het uiteindelijke resultaat? Een website die uitstraalt waar AVB Accountants en haar enthousiaste team voor staan en een sterke positionering die het bedrijf voortaan in alle marketinguitingen kan doorvoeren.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.