Search
Engine
Advertising

Adverteer op prominente plekken in Google’s zoekresultaten

Word online beter gevonden met SEA

Search Engine Advertising is het betaald adverteren in zoekmachines. Deze SEA-marketing is daarmee een onderdeel van je online marketingstrategie. Je kunt het zelf aanpakken of je SEA marketing uitbesteden aan ons. We bepalen dan samen de zoekwoorden waarop jouw bedrijf gevonden wil worden. Hierop gaan we adverteren. Betaalde advertenties komen altijd bovenaan te staan. Houd dus je concurrenten ook goed in de gaten. Want: al heb je nog zo’n goede pagina: je concurrenten die Google betalen, zullen altijd hoger eindigen.

Wil jij je SEA marketing uitbesteden?

Samen bespreken we wat we gaan doen om jouw doel(en) te behalen.
Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Spreek ik je straks?

Hoe helpt Search Engine Advertising jouw onderneming?

Met behulp van de customer journey kunnen wij je laten zien op welke wijze Search Engine Advertising een waardevolle online marketingstrategie is voor jouw onderneming. Dit model laat de klantreis zien: de reis die een (potentiële) klant aflegt van kennismaking met tot klant zijn van je bedrijf.

Wij maken graag inzichtelijk waarom Search Engine Advertising niet kan achterblijven in jouw onderneming. Customer journey-fases die bij SEA niet worden aangeraakt, zijn lichter gemaakt. Wel oppert deze vervolgstappen op basis van SEA.

Touch

Hierin spreek je je doelgroep aan. Mensen die niet bewust op zoek zijn naar jouw dienst of product, worden bereikt. SEA-advertenties worden altijd boven organische resultaten getoond. Zichtbaarheid is hier je grootste winst.

TELL

Het interesseren van de (potentiële) klant met aandacht. Met aantrekkelijke koppen en nuttige informatie leid je de ‘zwevende zoekers’ via Google naar jouw website.

SELL

Na het interesse wekken komt nu het overtuigen. Van ‘interesse’ naar ‘verlangen’. Heeft de klant al eerder een aankoop gedaan? Dan kan SEA marketing ingezet worden in de vorm van retargeting.

CARE

Ontzorgen van de klant na zijn/haar aankoop. Denk bijvoorbeeld aan een klantenservice of aan het via e-mail op de hoogte houden van de klant over diensten of producten omtrent het gebruikte zoekwoord.

Bovenaan staan in Google is onwijs rendabel. Google heeft standaard tien organische links per pagina. SEA zorgt dat jouw betaalde advertentie weer boven deze tien organische links staat. Zo vergroot je de kans dat mensen op jouw website komen.

Het grootste voordeel van deze campagnes is de snelheid waarmee je een doelgroep kunt afvangen. Wil jij je SEA marketing uitbesteden aan onze experts? Na het uitvoeren van een zoekwoordanalyse kunnen we de campagnes direct voor je inrichten.

 

Martijn Assinck
Online Marketeer & Projectmanager

Wat vinden anderen?

Wat de partners waarmee wij werken van ons vinden, is heel belangrijk voor ons. Zo kunnen wij onszelf en onze diensten verbeteren waar dat nodig is. Alles om jou en je bedrijf of organisatie alleen het beste van het beste te kunnen bieden. Daar gaan we voor. En dat mag je van ons verwachten.

Momenteel een fijne samenwerking in het uitdenken en meten van een strategie. Erg transparant in het complete verloop van intake tot periodieke opleveringen. Yaël is een sterke sparringspartner, die communicatie vanuit verschillende invalshoeken kan benaderen.
Job Klinkhamer
20:49 21 Aug 18
We werken op het moment een aantal maanden samen met Yaël naar volle tevredenheid. De strategische aanpak gecombineerd met de hands on mentaliteit is voor ons een groot succes. Google zag al snel in dat onze website een verbeterslag had gemaakt en blijft dagelijks plussen in de ranking. Yaël denkt met je mee alsof het zijn eigen bedrijf is, schetst reële verwachtingen en maakt ze waar! Wij zijn super tevreden en raden je Yaël van harte aan (al hopen we wel dat hij genoeg tijd over houdt voor ons 😉 )
Martien Iris
19:30 19 Nov 18
Hartelijk dank aan Yaël Sigger!Eerlijk en behulpzaam!Zijn advies heeft me op weg geholpen waar ik het even niet zag zitten om werknemers te werven voor onze business. Ook advies gekregen ivm onze website. Wat mij betreft een aanrader! 👍
Yasmina Yas
12:57 07 Dec 18
Goede samenwerking met OMCBase voor online promotie. To the point, zeer gerichte aanpak!
Matthijs Brummel
06:50 22 Oct 18
Grote kennis van nieuwe technieken, snelheid en een zeer efficiënte en professionele werkwijze. OMCBase verdiept zich echt in de klant.
Rudolf Nagtzaam
10:40 22 Mar 19
Mijn ervaring met OMCBase is dat het een jong, dynamisch en zeer “to the point” bedrijf is. Hun visie met het Customer Journey model maakt dat je snel en zorgvuldig tot een gedegen en professioneel plan komt. Het team geeft je echt het gevoel dat ze er voor je bedrijf zijn maar vooral, er ook voor staan! Realistische doelstellingen, heldere formuleringen en een efficiënte werkwijze maakt dat OMCbase een perfecte partner is voor BeLive.
Knetterbekske maarten
22:46 20 Oct 19
Wij hebben een enorme stap vooruit gemaakt dankzij OMCBase. Heldere adviezen, realistische doelstellingen en een heel prettige samenwerking.
Inez Ruting
09:54 22 Aug 19

Neem contact op

Bel mijMail mijApp mij

info@omcbase.nl      |      06 163 698 04

Werkwijze SEA uitbesteden aan OMCBase

We gaan samen inventariseren

Jij ontvangt een voorstel

Wij adverteren in Google

Jij merkt een toename in websitebezoeken, conversies en leads

Met SEA marketing kom je bovenaan

Betaalde advertenties staan boven deze tien organische resultaten. Soms staan er zelfs ook een of meerdere onderaan de SERP (Search Engine Result Page). Betaalde links zijn te herkennen aan dat er “ADV” of “Advertentie” voor of achter de link staat. Dit zijn dus advertenties in een zoekmachine: vandaar de naam ‘Search Engine Advertising’. Dit kan gedaan worden in zowel tekst (zoekcampagnes) als in beeld (displaycampagnes). De advertenties die we tot nu toe benoemden, zijn de zoekcampagnes. Je kunt ook kiezen voor display advertising. Hierbij maak je gebruik van beeld. Dit zijn vaak zogeheten online banners. Deze worden getoond op websites die in een netwerk van Google zitten. Deze manier van adverteren zie je vaak op sites als YouTube, nieuwssites en fora.

Retargeting: wat is dat?

Display advertising kun je perfect combineren met retargeting. Retargeting houdt in dat je mensen die eerder jouw website hebben bezocht — en je website vervolgens zonder actie te hebben ondernomen verlieten — opnieuw aanspreekt met een gerichte advertentie. Je kunt hierbij ook rekening houden met de content van je advertentie. Wellicht hebben mensen de vorige keer op jouw website een item in de winkelmand gestopt zonder deze af te rekenen. Dan kun je hen een aanbieding geven voor dit item. Om hier het beste resultaat uit te halen kun je het beste je SEA marketing uitbesteden. Onze experts zorgen dan voor advertenties die specifiek op de betreffende doelgroep zijn toegespitst. Dit is onwijs rendabel en zeer efficiënt.

Search Engine Advertising in zijn werk: een razendsnelle veiling

Betaalde advertenties komen bovenaan en onderaan de SERP te staan. Deze werken net als bij een veiling: wie meer betaalt, krijgt het beste resultaat. Misschien wel grappig om te weten: SEA-marketing ís ook daadwerkelijk een veiling. In een fractie van een seconde is er binnen Google een heel proces gaande om uiteindelijk de meest relevante links voor jouw zoekterm te laten zien. Dit ziet er als volgt uit:

 

  • Stap 1: Jij voert een zoekterm in en drukt op enter;
  • Stap 2: Direct hierna zoekt Google Ads alle advertenties die jouw zoekterm bevatten;
  • Stap 3: Google Ads filtert alle niet relevante, onbruikbare en ongepaste advertenties uit de gehele lijst van opgehaalde zoekwoorden;
  • Stap 4: Google Ads bepaalt de zogeheten Ad Rank voor de overgebleven advertenties. Dit is een score gebaseerd op o.a. de relevantie van een ad, het bod van jou voor het plaatsen van deze advertentie, en andere zaken als locatie en apparaattype (mobiel, tablet, computer). Hoe hoger deze score, hoe groter de kans dat je bovenaan komt te staan.
  • Stap 5: Google toont de hoogst-scorende advertenties

 

SEA-marketing is een hele rendabele en efficiënte manier van adverteren. Door op de juiste manier gebruik te maken van de mogelijkheden van SEA-marketing, kunnen wij voor jou lucratieve en overtuigende advertenties aanmaken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. Dan gaan we samen sparren over de mogelijkheden. Als je graag wilt adverteren in een zoekmachine kun je met een gerust hart aan ons jouw SEA uitbesteden.

sea marketing uitbesteden

Je SEA marketing uitbesteden?

Search Engine Advertising kost soms meer tijd dan dat je hebt ingeschat. Merk je dat dit bij jou vaker gebeurt? Kies dan voor het uitbesteden van je SEA marketing. Onze experts nemen de taken van jou over. Zo kun jij tijd steken in andere zaken voor je business, maar behaal je nog steeds goede resultaten. De beslissingen die we nemen zijn altijd gebaseerd op jouw wensen en eisen. Zo verlies jij nooit de controle. Wil jij je SEA uitbesteden aan ons professionele en enthousiaste team? Neem dan contact met ons op via bovenstaand contactformulier. We staan klaar om je te helpen!