Zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO (Search Engine Optimisation) vergroot de vindbaarheid van jouw website in Google. Hoe beter jouw positie binnen de zoekresultaten, hoe meer mensen uit je doelgroep je weten te vinden. Zoekmachine optimalisatie is echter een doorlopend proces. Je SEO uitbesteden aan een specialist die daar elke dag bovenop zit, kan een slimme stap zijn.

Hoe staat het ervoor met de SEO van jouw website?
Vraag nu de gratis website scan aan!

Wat klanten over ons zeggen

Wat zou het je opleveren als…

  • Je website bovenaan in de zoekresultaten van Google staat…
  • Je precies weet welke zoektermen je doelgroep gebruikt…
  • De conversiepercentage van je website omhoog gaat…
  • De prestaties van je pagina’s regelmatig worden geëvalueerd…
  • Je webpagina’s doorlopend worden geoptimaliseerd…
  • Het aantal organische bezoekers op je website exponentieel toeneemt…
Uw specialist

Uw specialist

SEO uitbesteden bij een zoekmachine optimalisatie specialist

Wanneer je kiest voor zoekmachine optimalisatie (SEO) uitbesteden, wil je het liefst een bureau met alle kennis en specialisme in huis. Zoekmachine optimalisatie is immers meer dan alleen teksten met interessante zoekwoorden plaatsen. Zo draait het ook om de techniek, de interne linkstructuur en het backlinkprofiel. Met voor elk onderdeel een specialist werken wij aan de zoekmachine optimalisatie van je website. Zo haal je het hoogste rendement uit je marketingbudget.

Inventarisatie

We kijken hoe de SEO van je website er nu voor staat en waar we winst kunnen behalen. We kiezen vervolgens de methode die het beste aansluit op je marketingdoelen.

Actie

We starten met de in de eerste stap gekozen strategie. Denk aan linkbuilding, een technisch plan of het optimaliseren van de inhoud.

Meten

We houden de ontwikkelingen en de resultaten nauwlettend in de gaten. Op basis van deze data vormen we nieuwe focuspunten.

Optimaliseren

We gaan aan de slag met de focuspunten die uit de resultaten in de vorige stap naar voren kwamen. Dit is een doorlopend proces

Actueel

Je website sluit aan op de recentste SEO-richtlijnen.

Doorlopend

Doorlopende monitoring en optimalisering van alle pagina’s.

Exponentieel

Exponentiele toename van het aantal organische bezoekers.

Compleet

Naast je teksten optimaliseren we ook de techniek van je website.

Veelgestelde vragen

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een reeks werkzaamheden die bedoeld zijn om het uiterlijk en de positionering van webpagina’s in organische zoekresultaten te verbeteren.

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Bij het zoeken naar een dienst of product online, zijn gebruikers meer geneigd om een van de top vijf suggesties te kiezen die de zoekmachine hen laat zien. SEO helpt hoger te scoren in de zoekresultaten en meer zichtbaarheid online te krijgen, waardoor potentiële klanten eerder geneigd zijn naar je website te klikken en te converteren.

Wat levert SEO uitbesteden mij op?

Simpel gezegd, met SEO optimaliseer je de zichtbaarheid online. Dit betekent dat, hoe meer mensen uw website zien, hoe meer je online verkeer toeneemt, en hoe beter de kansen zijn om je product of dienst aan een groter aantal mensen aan te bieden.

Wat zijn de kosten voor SEO uitbesteden?

SEO prijzen variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals je huidige posities, de markt, concurrentie etc.

Hoe kies ik de juiste zoekmachine optimalisatie specialist?

Ga het gesprek aan! Leg je probleem neer bij de specialist en bespreek de doelen die je wilt bereiken met zoekmachine optimalisatie. Vervolgens neem je samen de strategie door die daaruit voortkomt. Heb je hier een positief gevoel bij? Ga dan vol vertrouwen de samenwerking aan!

Waarom een zoekmachine optimalisatie bureau?

Zoekmachine Optimalisatie is een specialisatie. Een bureau dat gespecialiseerd is in zoekoptimalisatie zal in de regel beter weten wat er mogelijk is. Een reden om een SEO-bedrijf in te huren is dat wij de beste tools, middelen en strategieën kunnen benutten om het veranderende landschap van SEO bij te houden.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO omvat alle activiteiten die je uitvoert om ervoor te zorgen dat jouw website hoger scoort in de organische resultaten van zoekmachines zoals Google. SEA (Search Engine Advertising), ook bekend als PPC of Pay-Per-Click, is het proces van rechtstreeks adverteren op Google en andere soortgelijke zoekmachines.

Kan ik ook de online marketing uitbesteden?

Ja! Een solide SEO-strategie kan je merk helpen hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines en meer verkeer naar jouw bedrijf te leiden. Uitbesteding is een geweldige manier om dit proces te starten. Wij gaan graag het gesprek met je aan om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Uw specialist Martijn helpt u graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

3 belangrijke onderdelen binnen zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen. Voor elk onderdeel beschikken we over een specialist. Zo halen we het maximale uit je website én marketingbudget wanneer je jouw SEO laat uitbesteden.

Techniek

Als je op een website terechtkomt waar je lang moet wachten voordat deze ingeladen is, klik je waarschijnlijk weg. Een snelle website is niet alleen prettig voor je bezoeker, ook is het belangrijk voor Google. Daarom houden we bij zoekmachine optimalisatie ook rekening met technische aspecten, zoals PageSpeed, de XML-sitemap, mobielvriendelijkheid en meer. Een website die technisch goed werkt draagt dus niet alleen bij aan de gebruikerservaring, maar ook aan je vindbaarheid en zichtbaarheid in Google.

Zoekwoorden

Jouw doelgroep vindt je website in Google door middel van zoekwoorden. Daarom is een gedegen zoekwoordonderzoek natuurlijk erg belangrijk!

Aan de hand van het zoekwoordonderzoek achterhalen we met welke termen we je doelgroep binnen Google bereiken. Op basis daarvan implementeren we deze op je website, bijvoorbeeld door bestaande pagina’s te optimaliseren of door een copywriter nieuwe content te laten schrijven. Hierin kijken we niet alleen naar Google, maar zorgen we ook voor duidelijk leesbare content voor jouw bezoeker.

Autoriteit

Ook jouw domeinautoriteit is belangrijk bij zoekmachine optimalisatie. Je domeinautoriteit geeft aan hoe betrouwbaar Google jouw website acht. Je krijgt hiervoor een score tussen de 0 en 100. Hoe hoger deze score, hoe sterker de autoriteit van je website is. Een hogere autoriteit betekent doorgaans een betere vindbaarheid.

We verhogen deze autoriteit op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een sterke linkbuildingstrategie, de website continu van nieuwe content te voorzien of door social media marketing in te zetten.

Wil je jouw zoekmachine optimalisatie uitbesteden?

Zoekmachine marketing is veel meer dan SEO alleen. Voor optimale resultaten vlieg je de groei van je bedrijf uit zoveel mogelijk hoeken aan. Jouw zoekmachine optimalisatie uitbesteden is daarin slechts een onderdeel. Zo kan SEA (Search Engine Advertising), oftewel adverteren in zoekmachines, een waardevolle aanvulling zijn. Combineer dit met doeltreffende social media marketing en e-mailmarketing voor het maximaliseren van jouw bereik. Haal je wel leads binnen, maar blijft je conversie achter? Dan kijken we naar conversie optimalisatie.

Laat je je zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan OMCBase? Dan kijken we samen met jou naar de huidige staat van je website, geven deskundig zoekmachine optimalisatie advies en creëren een plan dat aansluit op jouw marketingdoelen. Daarmee ligt die felbegeerde eerste plek in Google ook voor jouw website straks binnen handbereik.