Riggingbox

Een sterk online fundament en continuïteit

Een sterk online fundament en continuïteit

“Onze website is nodig toe aan vernieuwing en we zijn ook benieuwd naar jullie ideeën op het gebied van marketing. We willen vaker gebeld worden door nieuwe leads,” zei het team van Riggingbox in 2019 tegen ons. De evenementenbranche is soms toch een klein wereldje, waarin iedereen elkaar lijkt te kennen. Het team van Riggingbox had gezien wat wij voor een van hun partnerbedrijven hebben gerealiseerd en dat creëerde gelijk al vertrouwen.
Riggingbox levert riggingmateriaal voor events van elk formaat. De opdrachten lopen uiteen van de volledige rigging voor het Eurovisie Songfestival en Lowlands tot een paar trussen voor een beursstand. Veel opdrachten kwamen voort uit Riggingbox’s inmiddels zeer grote netwerk, maar er waren nog veel onbenutte kansen. Meteen gingen we samen aan de slag om de doelgroep opnieuw te definiëren, de propositie scherp te stellen en de structuur voor de website uit te werken. Dit was het startpunt van een langdurige samenwerking.

Marketing as a Service

Al snel ging het websitetraject van start. De nieuwe website moest worden voorzien van een webshop, waarin de gebruiker eenvoudig alle benodigde producten kan verzamelen om vervolgens een offerte op maat te ontvangen. Een van onze copywriters werkte bij Riggingbox op locatie samen met office manager Robert van de Hoef om alle producten te inventariseren en van een eigen pagina te voorzien. De overige teksten kwamen tot stand op basis van interviews met het team. Het eindresultaat? Een moderne, gebruiksvriendelijke website die als startpunt diende voor de volgende stap…

…en toen begon de pandemie. Riggingbox ging echter niet bij de pakken neer zitten. Toen wij hen een heel wild voorstel deden, namelijk om juist nu te investeren in een pilot met Google Ads, ging Riggingbox akkoord. Al in de eerste week resulteerden de campagnes in twee nieuwe deals. Daarbij gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat dit geen enorme deals waren, maar het resultaat was duidelijk. Al direct bracht Robert meer tijd bellend door met potentiële nieuwe klanten.

Het succes van de pilot leidde tot de overeenkomst die OMCBase nu met Riggingbox heeft. Sinds het begin van dit jaar heeft OMCBase elke maand een vast maar vrij besteedbaar marketingbudget. Binnen dit budget kijken we steeds welke activiteiten op dat moment nodig zijn en gaan daarmee aan de slag. Deze samenwerking geeft Riggingbox toegang tot ons gehele collectief met daarin alle expertises die in een volledig marketingteam terugkomen. De ene maand optimaliseren we de Google Ads campagnes en schrijven we nieuwe landingspagina’s. De andere maand voeren we conversieoptimalisaties uit en gaan we aan de slag met een nieuwe propositievideo. Door deze samenwerking zorgen we ervoor dat Riggingbox niet vastloopt in deze moeilijke tijd, maar juist verder blijft groeien en nieuwe kansen pakt.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.