Linkbuilding specialist

Met de juiste hulp vindbaar worden in Google

Wat doet een linkbuilding specialist?

Om zeker te weten dat je linkprofiel goed verzorgd wordt, schakel je de hulp in van een linkbuilding specialist. Het vergt kennis en tijd om de juiste beslissingen te maken op het gebied van links verzamelen. Er bestaan namelijk verschillende manieren om dit te doen.

Samen met de linkbuilding specialist ga jij om tafel zitten om jouw doelen te bespreken. Wat heb jij in gedachten? Wat zijn de doelen die je hebt gesteld voor je business? Wil je nog verder gaan dan alleen linkbuilding en bijvoorbeeld ook conversie-optimalisatie doorvoeren?

Samenwerken met een linkbuilding specialist?

Geïnteresseerd in effectieve hulp bij je vindbaarheid in Google?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer info.

Hoe waardevol een verwijzing is hangt af van de reputatie van de website waar deze vandaag komt. Oftewel: de autoriteit van deze website. Hoe betrouwbaarder de website is, hoe waardevoller de link.

Zo is een groot aantal links dat van startpagina’s afkomstig is even veel waard als één link van een website met onwijs goede autoriteit. Denk bijvoorbeeld aan Amazon of aan de bekende Nederlandse webwinkels. Een link vanaf zo’n website is vele malen waardevoller dan een link van de website van de plaatselijke bloemist, bijvoorbeeld.

Een linkbuilding specialist weet waar de mogelijkheden liggen om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekresultaten van Google.

Marthijn van der Velde
Online Marketeer & Content Creator

Wat vinden anderen?

Wat de partners waarmee wij werken van ons vinden, is heel belangrijk voor ons. Zo kunnen wij onszelf en onze diensten verbeteren waar dat nodig is. Alles om jou en je bedrijf of organisatie alleen het beste van het beste te kunnen bieden. Daar gaan we voor. En dat mag je van ons verwachten.

[google-reviews-pro place_photo=https://maps.gstatic.com/mapfiles/place_api/icons/generic_business-71.png place_name=OMCBase place_id=ChIJcV8wWUWNx0cRcywOGtNFAUE min_filter=4 hide_photo=true hide_avatar=true disable_user_link=true view_mode=slider slider_count=1 open_link=true lazy_load_img=true]

Neem contact op

[contact-form-7 id=”1905″ title=”Algemeen contactformulier”]

info@omcbase.nl      |      06 163 698 04

Kies je voor linkbuilding uitbesteden aan OMCBase, dan:

Gaan we eerst samen inventariseren

Ontvang jij van ons een voorstel

Werken wij aan jouw vindbaarheid

Groeit jouw aantal websitebezoekers, conversies en leads

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een onderdeel van online marketing waarbij je bouwt aan een linkprofiel om beter gevonden te worden. Of jij hoog of laag in de zoekresultaten van Google getoond wordt hangt af van verschillende factoren. De sterkte van je linkprofiel weegt daar behoorlijk in mee.

Bij linkbuilding zorg je ervoor dat je een profiel van verwijzingen opbouwt. Deze verwijzingen komen van andere domeinen dan de jouwe. Je kunt het zien alsof mensen op jouw website stemmen, of dat ze deze aanraden. Als iemand dat doet, vindt diegene jouw website interessant genoeg om dat te doen. Google ziet dit. De zoekmachine zet in op relevantie. Hoe relevanter een pagina is voor de zoekopdracht van de zoeker, hoe hoger deze pagina in de zoekresultaten van Google komt. En als velen andere websites jouw website aanraden, ben je in de ogen van Google — vanzelfsprekend — extra relevant. Je eindigt daarmee hoger in Google dan zonder je linkprofiel.

Linkbuilding strategie bepalen

Om hoger in Google terecht te komen moet je een strategie bepalen. Dat lijkt misschien een fluitje van een cent, maar vaak gaat er veel tijd in zitten en vergt dit veel kennis. Het zou zonde zijn om al mogelijkheid maar half aan te pakken, waardoor echt vruchtbare resultaten achterblijven.

In overleg met de specialist op het gebied van linkbuilding bepaal je een strategie. Ga je bijvoorbeeld gastblogs schrijven? Dat is een ideale manier om jouw link ook binnen andere domeinen te kunnen plaatsen. In deze blogs moet je echter wel iets te vertellen hebben. Je blogartikel moet werkelijk leerzaam en interessant zijn, wil de eigenaar van de betreffende website deze gaan plaatsen. Zij hebben vanzelfsprekend ook hun reputatie hoog te houden.

Misschien ga je wel investeren in het werken met social media. Door op je kanalen en je posts een link naar je website te plaatsen komen vele mensen in aanraking met jouw product, dienst of merk(naam). De linkbuilding specialist kan jou precies vertellen hoe je deze methode het beste kunt gebruiken. Of misschien raadt deze je wel een andere strategie aan op basis van ervaring.

Maatwerk bieden

De linkbuilding specialist zal voor jouw onderneming maatwerk bieden. Je moet als bedrijf op het internet je eigen identiteit hebben. Daarmee bedoelen we dat je je eigen manier van communiceren en uitdragen hebt. Er wordt verwacht dat je anders bent dan je concurrenten. Als je dat niet doet beland je in die grote grijze massa. Spring je er wel bovenuit? Dan zullen meer mensen jou vinden.

Linkbuilding is een manier om tussen de concurrenten op te vallen. Hoe sterker jouw linkprofiel is, hoe hoger jij in de zoekresultaten van Google komt. En als je op de eerste pagina van Google staat, gaan je cijfers (websitebezoekers, leads, conversies) meteen al flink omhoog. De linkbuilding specialist zal er alles aan doen om jou zo hoog mogelijk te krijgen in deze resultaten.

Een doorlopend proces

Waar veel ondernemers zich op verkijken is de continuïteit van linkbuilding. Soms wordt er verwacht dat met de ingrepen van vandaag, volgende week al resultaten zichtbaar zijn. Dit is vaak niet het geval. Linkbuilding is een zaak van de lange adem. Dit betekent echter niet dat het nutteloos is. Sterker nog: het is vrijwel onmisbaar. Als jij doorlopend bezig gaat met linkbuilding, zul je op een gegeven moment een groei in je cijfers opmerken. Afhangend van welke methode je samen met je linkbuilding specialist uitkiest, zal dit na een aantal maanden sowieso resultaat geven. Hoe langer jij gestaag bezig blijft met je linkprofiel, hoe groter de groei zal zijn.

Een natuurlijk linkprofiel is doorslaggevend

Het is belangrijk dat jouw linkprofiel natuurlijk is. Daarmee wordt bedoeld dat je continu aandacht schenkt aan je linkbuilding en niet in één keer heel veel. Het is natuurlijker als de linkbuilding specialist twee uur per week aan linkbuilding besteedt in plaats van één hele dag in de maand. Ook als jij in één dag vele links verkrijgt, kan Google dat als verdacht aanmerken. Met een natuurlijk linkprofiel behaal jij de beste resultaten en zorg je voor een natuurlijke groei van bezoekers op je website.