Wat is de macro-omgeving in marketing?

Om je business volledig in kaart te krijgen doe je er goed aan om de macro-omgeving te analyseren. Je kijkt hierbij naar de externe omgeving waarop je zelf geen invloed hebt maar die wel invloed heeft op jouw strategieën en plannen. Hoe zorg je ervoor dat je deze macro-omgeving voldoende onderzoekt? En wat heb je er precies aan? In dit blog lees je er meer over.
Marthijn
Online Marketeer en Content Creator

29 jul, 2020

}

0 minuten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant:

Hierom moet je onderzoek doen naar je micro-omgeving

Hierom moet je onderzoek doen naar je micro-omgeving

De micro-omgeving van je business is de interne omgeving waar jij direct invloed op hebt. Denk aan zaken zoals je personeel, je logistiek, je inkoop en je productie. Je moet zorgen dat je al deze onderdelen inzichtelijk hebt en dat je weet wat je sterke en zwakke punten zijn. Zo kun jij eventuele optimalisaties doorvoeren en uiteindelijk zorgen dat je je opgestelde doelen kunt realiseren.

8 redenen om Google Ads in te zetten

8 redenen om Google Ads in te zetten

Google Ads (vroeger AdWords genoemd) is de tool van Google om betaalde advertenties in de zoekresultaten te tonen. Deze staan ofwel bovenaan of onderaan de Search Engine Result Page. Je genereert veel aandacht, maar zijn er ook andere redenen om Ads te gebruiken? Het antwoord is een volmondig ja. In dit blog lees je er een aantal.