11 redenen om een videomarketingbedrijf in te schakelen

Zit jij met je handen in het haar omdat je niet weet wat je volgende stap moet zijn op het gebied van contentmarketing? Dan kan een videomarketingbedrijf jou uit de brand helpen. Bewegend beeld is een perfecte manier om meer indruk te maken op de kijkers en hen bijna persoonlijk te laten kennismaken met je business of merk. Ideaal toch? Lees snel verder om te ontdekken hoe zo’n videocontentbureau jou kan helpen.

Zou je interesse hebben in een vrijblijvend adviesgesprek?

Vrijblijvend met een ervaren strateeg

Jessie Vullings

21 Jul, 2020

}

0 minuten

Van niets naar iets

Misschien herken je het wel: je bent op zoek naar een manier om nog meer mensen te laten kennismaken met je bedrijf of merk. Je weet alleen niet goed hoe je dit moet doen. Je hebt al wat dingen geprobeerd, maar een significante stijging in websitebezoekers of conversies waren je niet gegund. Echte resultaten bleven uit. Wat nu?!

De oplossing is simpel: een videomarketingbedrijf. Zo’n team bereikt je doelgroep met de juiste beelden. Deze beelden zijn er namelijk voor om mensen aan te steken, om mensen (spreekwoordelijk) bij hun lurven te pakken. Intrigerende video’s die zorgen dat de kijker op het puntje van zijn of haar stoel zit. Aan het einde van zo’n filmpje móét de kijker haast wel contact met jou opnemen, want jouw business is precies waar zij naar zoeken.

Meer dan duizend woorden?

Videomarketing is dé manier om een bepaalde boodschap over te brengen naar een bepaalde doelgroep middels een unieke video. Het is een unieke manier om met contentmarketing bezig te gaan. Men zegt wel eens dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Een video is daar de overtreffende trap van: deze bestaat namelijk uit meerdere beelden. In feite zegt een video dus meer dan een miljoen woorden. En dat is eigenlijk ook wel zo.

Wat is het grootste voordeel van een videomarketingbedrijf?

Hun specialiteit om jouw doelgroep te bereiken en te intigeren. Uiteindelijk zal dat de main focus van je bedrijf of merk zijn. Je wilt dat zoveel mogelijk mensen van je bestaan afweten en dat een groot deel daarvan jou interessant genoeg vindt om een klantrelatie aan te gaan.

De mensen van een videomarketingbedrijf weten precies hoe ze dat kunnen doen. Het gaat namelijk om twee dingen: beleving en meerwaarde. Dat zijn de twee pijlers waarop vele mensen hun aankoop of aanvraag baseren. Als je zorgt dat je deze twee bouwstenen concreet hebt, dan kun je het spreekwoordelijke huis gaan bouwen.

Vertel niet hoe goed je bent

Je kunt in een tekst vertellen hoe goed je bent en dat communiceren naar je potentiële klanten. Ik kan je op een briefje geven dat dat geen geweldige resultaten zal geven. Het nadeel hiervan is dat mensen niet altijd zin hebben om (lange) teksten te lezen die alleen maar zelfpromotie bevatten.

Je kunt ook in een video vertellen hoe goed je bent. Maar eigenlijk is dat ook niet de beste keuze. Richt je je beeldmateriaal op deze manier in, dan kom je al snel over als betweterig, egoïstisch en gesloten. Hier en daar zul je succes hebben, maar vruchtbare klantrelaties kunnen gaan lijden onder deze houding.

Hoe moet het dan wel?

Neem je potentiële klant daarom mee in je video. Houd het luchtig en open. Laat ze kennismaken met wie jij bent en wat je doet. Een videomarketingbureau weet hoe dit kan. Zij hebben de kennis in huis om te zorgen voor een uitnodigende sfeer die interesse wekt bij de kijkers.

Een script waarbij je je vingers aflikt

Daarnaast zorg je voor een concreet, aantrekkelijk en opzwepend script. Vertel dus niet louter dat jij zo goed bent en dat mensen daarom voor je moeten kiezen. Zorg in plaats daarvan dat je de kijker meeneemt in een verhaal. Kies een goede opening, een logische chronologie, een aantrekkelijke flow, een inspirerende crux en een motiverend einde.

Makkelijk te volgen instructies

Je moet eindigen met een call-to-action. Anders weten mensen niet wat ze moeten doen als zij geïnteresseerd zijn. Maak het de kijkers zo gemakkelijk mogelijk. Voorkom dat ze zelf nog onderzoek moeten doen in wat de te nemen vervolgstappen zijn. Dit kan resulteren in een afname van interesse.

videomarketingbedrijf omcbase

Waarom zou je een video marketing bureau inschakelen?

Misschien denk je: “Ik kan toch zelf ook wel een video opnemen?” En in principe heb je daar gelijk in. Gelukkig zijn de smartphones van tegenwoordig uitgerust met camera’s waar je u tegen zegt. Voor bepaalde doeleinden is de kwaliteit van dit beeld ruim voldoende. Die mogelijkheid heb je dus absoluut.

Realiseer je wel dat je maar één kans hebt om mensen een positieve eerste indruk te geven die verdere interesse aanwakkert. Je wilt hier natuurlijk het beste van het beste. Een negatieve houding tegenover je bedrijf zorgt uiteraard niet voor nieuwe websitebezoekers. Zelfs als mensen gematigd enthousiast zijn hoeft dit niet eens te betekenen dat ze jouw website gaan opzoeken en je overwegen als eventuele optie. Dit is het pas als je de kijker het gevoel geeft dat ze daadwerkelijk precies op de goede plek zijn beland bij jouw bedrijf of merk.

En daar komt behoorlijk veel bij kijken. Tevens kan dat veel tijd in beslag nemen. Een daadwerkelijk boeiend script is niet zomaar even geschreven. Daarnaast moet je ook nog kijken naar bijkomende apparatuur zoals belichting, microfoons, stabilisators en naar zaken zoals een aantrekkelijke locatie, de montage, het toevoegen van ondertiteling en noem maar op. Daar heeft niet elke ondernemer de tijd of kennis voor.

Je kunt met video beter all-in gaan of helemaal niks doen. Natuurlijk is er altijd ruimte om je te verbeteren. Maar als je al-lerende-over-video meteen al naar buiten treedt met commerciële video’s is de kans aanwezig dat een groot deel van de kijkers niet enthousiast wordt en afhaakt. En die mensen ben je kwijt.

11 redenen om voor een videomarketingbedrijf te kiezen

Laten we eens op een rijtje zetten welke resultaten je kunt gaan boeken als je gaat samenwerken met een videomarketingbedrijf. Want wat kan zo’n team nou precies voor jou gaan bereiken? Belangrijk is wel dat je hierbij altijd goed blijft communiceren. Geef aan wat jij wilt en wat je wensen zijn. Het is zonde als er een commercial is gemaakt en dat jij achteraf toch iets anders in gedachten had.

1: Je trekt op een snellere manier de aandacht

Video is er om de aandacht van de kijker te grijpen zonder dat deze daar veel voor hoeft te doen. Een filmpje bekijken is makkelijker dan een tekst lezen. Het maakt het helemaal makkelijk als je ondertiteling toevoegt. Veel gebruikers zullen je video namelijk zonder geluid bekijken.

2: Je kunt de aandacht vasthouden

Als je een boeiend script hebt en daarmee de video werkelijk spannend, interessant, humoristisch, emotioneel of aangrijpend maakt, houd je de aandacht van de kijker vast. En dat is de kunst van een video. Als de video veel indruk maakt hoef je niet eens een commerciële boodschap te verkondigen. De indruk van de video wordt dan gekoppeld aan je merk en zo blijf jij (onbewust) in gedachten bij potentiële klanten.

3: Je creëert meer beleving

Communicatie is beleving. Hoe meer de ontvanger zich betrokken voelt in wat er gecommuniceerd wordt, hoe meer deze open staat om zelf ook mee te doen. Een kijkje achter de schermen waarbij je binnen een team een dagje meeloopt zal bij een vacature meer beleving creëren dan een alinea over ‘hoe gezellig het team wel niet is’.

4: Je vergroot de kans op conversies

Een persoonlijke band werkt goed binnen de communicatie. In plaats van onpersoonlijk tegen een grote massa praten, richt je je met video op de kijker alleen. Hoewel deze wel weet dat ook anderen de video kunnen zien, zal de kijker toch het gevoel hebben dat de video speciaal voor hem of haar is. De spreker kijkt de kijker namelijk recht in de ogen aan.

Deze connectie met de potentiële klant is waardevol. Prospects vinden het fijn om zaken te doen met een gezicht achter de business. Leren ze jou kennen, dan leren ze het bedrijf kennen. Andersom werkt dat niet altijd.

Hoe meer jij inzet op het binden van klanten aan je bedrijf, hoe groter de kans is dat zij zullen converteren. Als je ze persoonlijk benaderd, als je ze daadwerkelijk nuttige antwoorden geeft en als je hen helpt bij hun problemen of met hun vragen dan voelen zij zich helemaal op hun plek bij jou en je bedrijf. En dat is het moment waarop een conversie zeer dichtbij is.

5: Je kunt je boodschap uniek maken

Met behulp van een videomarketingbedrijf kun je de boodschap die je overbrengt extra uniek maken. Door in te zetten op video kun je een extra persoonlijke lading toevoegen aan de communicatie. Daarbij bieden bewegende beelden ook meer mogelijkheden dan een foto of tekst.

Doe bijvoorbeeld iets aparts, bevind je in een opvallende omgeving of maak gebruik van opvallende muziek. Hoe unieker, hoe opvallender. Hoe opvallender, hoe beter te onthouden. En hoe beter te onthouden, hoe sneller men bij een volgende beslissing jouw merk of bedrijf ook meeneemt in de overweging.

6: Je komt terecht bij de juiste doelgroep

Een videomarketingbureau kan naast het bedenken, maken en monteren van de video ook zorgen dat deze precies op de juiste plaats terecht komt. Al heb je nog zo’n mooie video: als je de doelgroep niet bereikt heb je er alsnog weinig aan. Zo heb je bij een marketingpartner als deze een helpende hand.

7: Je ontvangt een onderzoek naar de doelgroep

Voordat een bedrijf in de videomarketing kan zorgen dat het eindproduct bij de juiste doelgroep terechtkomt, moeten ze vanzelfsprekend weten hoe deze target audience eruitziet. Ze kunnen je daarbij helpen als je dat zelf lastig vindt. Misschien heb je wel een idee wie jouw producten of diensten leuk vindt, maar niet echt een concreet overzicht van kernmerken, interesses van hen, of nog belangrijker: plekken waarop zij te bereiken zijn.

8: Kennis over verschillende kanalen en hun voor- en nadelen

De ontvangers van jouw video zullen zich op één of meerdere kanalen bevinden. Dat moet blijken uit je doelgroeponderzoek. Maar weet jij zelf precies wat de gangbare normen en waarden zijn op social media kanalen zoals Instagram, Facebook of LinkedIn? Wat zijn de gewenste afmetingen? Hoe worden video’s gemiddeld bekeken op deze platformen? Op welke tijdstippen kun je het beste een video delen? En kun je ook e-mailmarketing inzetten bij video’s? Een video marketing bureau kan jou helpen bij deze vragen. Dit zelf onderzoeken kan je veel tijd kosten en zomaar wat doen en dan maar kijken of het werkt is ook zonde van je tijd en je geld.

9: De resultaten van je campagne bekijken

In de online marketing zijn vele dingen te meten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal views op jouw video’s, het aantal keren dat er op een link is geklikt, de hoeveelheid reacties op een video of een post en het aantal keren dat de content is gedeeld.

Deze cijfers zijn ideaal om in te zien en geven je een beeld van de richting die jouw marketingcampagne opgaat. Door continu te monitoren hoe je video scoort kun je tijdig ingrijpen en van strategie verwisselen alvorens deze een verspilling van je tijd en geld wordt.

Kies je voor de samenwerking met een contentbureau dat video voor je kan verzorgen, dan kun je ze ook vragen om op dit gebied te helpen. Vaak hebben zij hier de middelen voor en staan ze ervoor open om jouw video zo zichtbaar mogelijk te maken op de plekken waar jij dat wilt.

10: Het behalen van doelstellingen wordt een stuk makkelijker

Om te bepalen of je campagne succesvol is (geweest) moet je dit kunnen meten aan de hand van eerder opgestelde doelstellingen. Bijvoorbeeld dat jij een bepaalde groei van websitebezoekers wilde zien, een stijging van conversies wilde meemaken of een andere doelstelling had.

Het behalen van deze doelen is een stuk makkelijk te doen in samenwerking met het bedrijf dat je videocontent verzorgt. De kans is groot (zonder je hierbij te willen beledigen) dat de kwaliteit van het eindresultaat dan hoger ligt, dat de video beter gevonden wordt door je beoogde doelgroep en dat de kijkers sneller het idee hebben met jou in zee te willen gaan.

11: Ze weten raad op (bijna) elke locatie

Een locatie is erg belangrijk voor je video. Wil jij op een bepaalde plek de video opnemen? Dan heb je te maken met invloeden zoals het licht, de akoestiek, eventuele omstanders bij openbare gelegenheden en weersinvloeden. Afhangend van je eigen skills kan het een waardevolle investering zijn om samen te werken met een team dat op vrijwel elke locatie weet hoe het met deze invloeden moet omgaan. Zo verhoog jij de kwaliteit van je eindresultaat.

Bel of app: 0616369804
Mail: yael@omcbase.nl

Inzicht nodig in de mogelijkheden?

Weet je nog niet precies hoe je video kunt toepassen binnen jouw marketing? Laat ons vrijblijvend met je meekijken. Samen ontdekken we jouw mogelijkheden om te groeien.